Naujienos

Susitikimas Lenkijoje

2022 19 birželio - Autorius admin - Be kategorijos

Susitikimas Lenkijoje

Š. m. gegužės pabaigoje Decider projekto partneriai susitiko Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Susitikimas organizavo Lenkijos organizacija, teikianti paslaugas sutrikusio intelekto asmenims. Tai buvo pirmas gyvas susitikimas po ilgo pandemijos karantino. Partneriai iš Šiaurės Makedonijos, Lenkijos, Ispanijos, Graikijos ir Lietuvos aptarė daug klausimų susijusių su projekto eiga, pvz., projekto veiklų terminus, finansinius klausimus, metodologijos ir Decider programos kurimo svarbiausius aspektus.

Partneriai susipažino su Lenkijos  dienos centro sutrikusio intelekto asmenims veikla, pamatė kaip negalią turintys žmonės dirba medžio apdirbimo ir mezgimo dirbtuvėse,   ruošia maistą, dirba kompiuteriu ir sudaro savo dienotvarkę.

Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis” kartu su užsienio partneriais dalyvauja ERASMUS+ programoje ir vykdo tarptautinį projektą  „DECIDER: specialiųjų mokymosi poreikių turinčių jaunuolių, specialistų, padėjėjų ir tėvų gyvenimo patirties gerinimas, priimant sprendimus su pagalba“.